Dinamisme i identitat a Catalunya

La societat catalana es caracteritza pel seu dinamisme i la seva capacitat per reinventar-se. La Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona n’ha tingut diverses mostres darrerament; per exemple, el recent lliurament de la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s’han destacat per defensar la identitat de Catalunya. Precisament un dels pilars que garanteixen aquesta identitat són les entitats esportives. El sector ha iniciat amb la Generalitat una reflexió conjunta en el marc del II Congrés de l’Esport Català amb l’objectiu de consolidar-se com a referent mundial, seguir sent un espai de convivència ciutadana i projectar la imatge de Catalunya al món. Vaig assistir a l’acte de presentació d’aquest Congrés que va celebrar la seva primera edició entre novembre del 1993 i juny del 1994.

Un altre dels actes al qual he assistit darrerament ha estat la commemoració a Sant Andreu de la Barca del 171 aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil que, juntament amb la Policia Nacional, és la institució més ben valorada pels espanyols, segons el CIS.

Dins el camp de la seguretat, la Delegació sol assistir a les Juntes Locals de Seguretat que es celebren a les comarques metropolitanes de Barcelona. Fa uns dies va tenir lloc a Calella per tal de planificar la campanya d’estiu. Són destacables les mesures que s’hi han pogut implementar a través de la col·laboració entre cossos policials, comerços i hotels, com l’ús de càmeres i Walkie Talkies o un sistema d’avisos per missatge de mòbil.

Finalment, cal destacar que recentment la Comissió Jurídica Assessora ha presentat la seva “Memòria i Anàlisi de Doctrina 2014”, que recull els 446 dictàmens que va emetre aquest òrgan l’any passat per observar la legalitat en l’actuació de diverses administracions catalanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s