B30, pol d’innovació i indústria

El tram de la B30, que és el lateral de l’autopista AP-7 entre Barberà del Vallès i Rubí, és un important pol industrial d’innovació, generació de coneixement i emprenedoria del sud d’Europa. Un triangle especialment potent per a la indústria catalana es troba a Cerdanyola i està format pel Parc Tecnològic del Vallès, el parc de recerca Eureka de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Parc de l’Alba.

Recentment he visitat la zona amb motiu de la inauguració de la nova seu de l’empresa farmacèutica Kymos Pharma Service, que compta amb una superfície de 1.500m2 i ha suposat una inversió de 2 milions d’euros. L’empresa es dedica a la R&D i el control de qualitat per a les indústries biotecnològica, farmacèutica, veterinària, fitosanitària i cosmètica, i té una clara vocació exportadora.

Catalunya concentra la meitat de la indústria farmacèutica espanyola. En conseqüència, és un sector estratègic que l’administració pública ha d’ajudar a impulsar per tal de modernitzar el teixit productiu català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s