Primera sessió de la Taula Territorial d’Infància de Barcelona

Fa uns dies vaig presidir la primera sessió de la Taula Territorial d’Infància de Barcelona. Els infants són un sector especialment vulnerable i ple de potencialitats. En un moment en què es parla molt sovint de crisi de valors entre els més joves, és important protegir els nens i les nenes per garantir el seu benestar i la possibilitat que desenvolupin totes les seves capacitats afectives, relacionals, educatives i professionals.

L’objectiu de la Taula és desplegar en els propers mesos les Taules Territorials d’Infància arreu de Catalunya. La funció d’aquests òrgans és coordinar, impulsar i promoure les polítiques d’infància amb la col·laboració d’administracions i institucions. En la primera sessió es va aprovar la constitució d’un grup de treball que elaborarà un estudi de les xarxes de professionals actives en matèria d’infància a la demarcació de Barcelona.

b302La Llei dels Drets i de les Oportunitats en la Infància i l’Adolescència de Catalunya estableix un plantejament transversal de les polítiques en aquest àmbit i la seva descentralització. Al 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar el Pacte per a la Infància, que inclou mesures per protegir col·lectius en situació de vulnerabilitat i promocionar els drets, deures i oportunitats dels infants i adolescents catalans. Té quatre eixos principals que, a títol orientatiu, es centren en els següents aspectes:

1) Garantir la participació infantil a través de la família, l’escola, les activitats extraescolars, el teixit associatiu i els mitjans de comunicació tot implicant la societat en l’acompliment dels drets dels infants.

2) Protegir els infants en situació de risc, especialment per pobresa.

3) Assegurar l’atenció a la infància amb programes de salut, mesures per garantir el dret a l’educació dins i fora de l’escola, suport i acompanyament a famílies diverses.

4) Fomentar una imatge realista i positiva dels infants als mitjans de comunicació tot garantint la seva privacitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s