Aquest mes he assistit a la cinquena edició de la campanya ‘Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir’, en la qual participen 30 municipis catalans, entre ells 12 de la demarcació de Barcelona, i 1.754 botigues. El comerç urbà de proximitat dóna vida als centres de la ciutats, fomentant-hi les activitats, la interacció social i el dinamisme de les nostres poblacions. A més, crea llocs de feina, aposta per l’excel·lència i l’especialització i, sovint, és la base de l’economia d’una família.
Les botigues de barri són una garantia de millora de la qualitat de vida i de cohesió social. Per això, la campanya, que compta amb el suport de la Generalitat, Pimec i la Confederació de Comerç de Catalunya, té com a objectiu promoure el comerç en barris antics. En realitzar compres en alguns dels comerços participants durant el mes de juny, els clients reben una butlleta per entrar en un sorteig. El principal premi en joc és una visita guiada per llocs d’interès dels municipis que formen part de la campanya.
Aprofitar el patrimoni cultural, històric i artístic de les nostres poblacions i convertir-lo en un actiu per als nostres comerços és una forma d’entendre el turisme de qualitat i de preservar la nostra identitat a través de les poblacions i dels negocis més arrelats al territori.
‘Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir’ forma part del Pla de Barris. Aquest any el Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 120 milions d’euros a finançar el 50% del cost dels projectes municipals de regeneració urbanística amb finalitats d’inserció social i laboral.